0652363057 computerclubthoukje@info.nl

Microsoft Project: wat is het en hoe leer je het?

  • By admin
  • No Comments

De kans is groot dat je al eens heb gehoord van Microsoft Project – kortweg vaak MS project genoemd. Dit programma wordt meestal gebruikt als managementapplicatie voor de administratie van zowel klein als grote projecten. Maar wat is MS Project exact en hoe kun je dit programma onder de knie krijgen? Daar geef ik in dit artikel antwoord op!

Bron: https://www.learnit.nl/

Wat is MS Project precies?

MS Project is dus een managementapplicatie die vaak wordt gebruikt voor de administratie van projecten. Deze applicatie helpt je om je project op orde te houden en de voortgang te bewaken. De software van MS Project kan bovendien worden gebruikt om rapportages te maken.

Hieronder vijf van de belangrijkste functies van MS Project op een rij:

  • Het maken van kalenders;
  • Het invoeren van taken;
  • Het maken van tijdlijnen;
  • Het toewijzen van resources aan specifieke taken;
  • Het bijwerken van de voortgang.

Tips om MS Project snel onder de knie te krijgen

Als je de software van MS Project onder de knie wil krijgen heb je verschillende mogelijkheden. De beste manier om het programma te leren is waarschijnlijk aan de hand van een professionele training of cursus. Tijdens zo’n cursus MS Project leer je alles over de verschillende functies die het programma te bieden heeft. Je leert daarnaast van een ervaren docent met veel kennis van het programma.

Naast het volgen van een cursus zou je er ook voor kunnen kiezen om te leren aan de hand van tutorials, zoals deze bijvoorbeeld op YouTube veel te vinden zijn. Het nadeel hiervan is echter dat je niet zeker weet of de software je op de juiste manier wordt aangeleerd. Daarnaast is de kwaliteit van deze tutorials natuurlijk een stuk lager.

Tenslotte zou je kunnen proberen om het programma te leren aan de hand van een handboek. De inhoud van boeken raakt echter al snel achterhaalt, met name omdat de software zich snel ontwikkelt en regelmatig wordt geüpdatet.

 

Add New Comment

Registration is n't required.

By commenting you accept the Privacy Policy