Computerclub 't Houkje

Vervolg van Tips

 

Als je een Adobe ID aanmaakt, heb je toegang tot aanvullende functies en uitbreidingspakketten. Het fotomateriaal wordt rechts in het venster getoond, terwijl je via de menu's aan de linkerkant toegang hebt tot de instellingen. Ook op een tablet in combinatie met touchbediening werkt de app goed. Photoshop Express bevat een grote hoeveelheid filters en effecten voor de nabewerking van je foto's.

Tip 06: Microsoft To Do

Als je gebruikmaakt van takenlijstjes, mag Microsoft To Do niet in je app-verzameling ontbreken. Heb je in het verleden gebruikgemaakt van Wunderlist, dan kun je de bestaande taken importeren in To Do. De app neemt het uiterlijk over van Windows en ondersteunt ook een donker thema. Naast de lijstjes die je zelf maakt, ondersteunt To Do ook ‘slimme lijsten’. Deze lijsten worden dynamisch samengesteld en geven bijvoorbeeld taken weer die je als belangrijk hebt aangemerkt of taken die je eerder heb ingepland. To Do ondersteunt gedeelde lijsten waarin je taken aan anderen kunt toekennen. Ook deze lijst wordt standaard getoond. Wil je een schone werkomgeving en maak je geen gebruik van deze mogelijkheden, dan kun je de lijsten verbergen via het instellingenvenster. Nog handiger is om lijsten die leeg zijn automatisch te verbergen. Zet de schuif op Aan bij Lege slimme lijsten automatisch verbergen. De app biedt ondersteuning voor meerdere accounts, zodat je bijvoorbeeld zakelijke en persoonlijke lijstjes kunt bijhouden en deze elk onder een eigen account kunt plaatsen. To Do synchroniseert de taken met andere apparaten, zodat ze overal beschikbaar zijn.

Tip 07: WhatsApp Desktop

WhatsApp hoef je niet alleen op je telefoon te gebruiken, ook via de computer kun je berichten sturen en ontvangen. We maken hiervoor gebruik van WhatsApp Desktop. Na de installatie koppel je de app aan je telefoon. De app toont hiervoor een QR-code die je scant met de telefoon. WhatsApp Desktop is afhankelijk van je telefoon, wat ook betekent dat de telefoon tijdens het gebruik van de app moet zijn ingeschakeld. Via de desktop-app kun je ontvangen media (zoals foto's, video's en audio) direct op je computer opslaan. Het instellingenvenster geeft toegang tot een beperkte set instellingen die je ook via de telefoon vindt, zoals toegang tot lijsten met geblokkeerde contactpersonen en het aanpassen van de achtergrond van het conversatievenster.

Tip 08: WiFi Analyzer

Als je meer informatie wilt over de status en de gezondheid van je draadloze netwerk, is WiFi Analyzer van Matt Hafner een waardevolle toevoeging aan je appverzameling. De eerste keer vraagt de app in welke regio je bevindt, om rekening te kunnen houden met lokale beperkingen (zoals de gebruikte kanalen). De app bestaat uit tabbladen, waarvan Analyse de nuttigste is: hier zie je de signaalsterkte per wifi-kanaal. Op basis hiervan zie welke andere netwerken eventueel botsen met je eigen netwerk en kun je optimalisaties doorvoeren.

Bijvoorbeeld door het eigen kanaal naar een ander kanaal te wijzigen, zodat je minder last van andere netwerken hebt. Op de tab Netwerken zie je de andere netwerken in je omgeving.

Tip 09: Jouw telefoon

Een paar apps hoef je niet te installeren, maar zijn al standaard aanwezig in de nieuwste versies van Windows 10. Een goed voorbeeld hiervan is de app Jouw telefoon. Deze app maakt een directe koppeling met je telefoon en geeft je vanaf je Windows-computer toegang tot sms-berichten, foto's en telefoonmeldingen. Gebruik je een Android-telefoon, dan geeft de app toegang tot meer bronnen dan bij de iPhone (door beperkingen van Apple). Je kunt vanaf een Android-telefoon je foto's direct gebruiken op je pc, door ze te verslepen naar de lokale computer. Het is jammer dat de makers maximaal 25 foto's tonen, want in de praktijk heb je al snel de behoefte om meer terug te gaan in de tijd. Handig is de koppeling met de telefoonmeldingen: zodra een app een melding genereert, wordt deze ook binnen Windows getoond. De app Jouw telefoon geeft je toegang tot foto's, meldingen en sms'jes van je telefoon.

Tip 10: TuneIn Radio

De app van TuneIn Radio geeft je toegang tot zo'n 100.000 radiostations in binnen- en buitenland. Via Browse haal je een overzicht op van de verschillende categoriën. Er zijn verschillende themazenders beschikbaar, zoals Music, Sports en News. Behalve een selectie op basis van thema, kun je ook radiozenders selecteren op basis van je huidige locatie. Afhankelijk van je luistergedrag worden vergelijkbare kanalen door TuneIn Radio aangeboden. Tot de collectie horen ook podcasts. TuneIn Radio geeft je toegang tot een flinke hoeveelheid radiozenders en podcasts.

Alleen uit de Store

Apps in de Microsoft Store worden continu gecontroleerd en worden pas in de winkel opgenomen als ze voldoen aan verschillende kwaliteitseisen. Dit in tegenstelling tot andere software, die je in de praktijk van verschillende bronnen kunt downloaden. Werk je alleen maar met apps uit de Microsoft Store of wil je meer controle over welke programma's worden geïnstalleerd (bijvoorbeeld als je een computer inricht voor je kinderen), dan kun je in Windows instellen dat er alleen apps uit de Microsoft Store mogen worden geïnstalleerd. Andere apps worden geblokkeerd.

Open het instellingenvenster van Windows (Windows-toets+I) en ga naar Apps / Apps en onderdelen. In het venster rechts kies je bij de optie Kies waar u apps wilt downloaden voor Alleen de Microsoft Store. Je kunt ook kiezen voor een tussenvorm, waarbij Windows je waarschuwt zodra er een Microsoft Store-app beschikbaar is als je op het punt staat een klassiek programma te installeren. Kies dan voor de optie Overal, maar laat me weten als er een vergelijkbare app in de Microsoft Store staat.

Bron: ComputerTotaal

LET OP ! ! !

Deze pagina wordt regelmatig aangepast, vernieuwd of verwijderd.